November 30, 2022

Volkswagen-chiptuning

Volkswagen chiptuning is een veilige en efficiënte manier om jouw Volkswagen beter te laten presteren. Wanneer jij dus jouw auto wilt laten optimaliseren, is chiptuning een goede oplossing. Je zit waarschijnlijk met een aantal vragen wanneer je dit aan het overwegen bent. Je leest hier hoe het precies werkt en waar jij rekening mee moet houden bij chiptuning. Hoe werkt een Volkswagen chiptuning?

Chiptuning is een proces waarbij de parameters in de software van jouw auto aangepast worden zodat de motor optimaal werkt. Dit wordt gedaan door eerst de software uit het motorsysteem van de auto te downloaden. Een medewerker van de garage zal dan de parameters opnieuw instellen. Hoe dit precies gedaan wordt, verschilt per individueel geval. Er zijn namelijk veel factoren die meespelen bij de optimalisatie. De geüpdatete software kan dan weer in de auto geladen worden. Dit proces werkt voor elke soort auto hetzelfde, dus ook bij Volkswagen chiptuning.

Wat zijn de effecten?

Wanneer de chiptuning bij jouw Volkswagen uitgevoerd is, voel je meteen de resultaten. De motor wordt bij chiptuning geoptimaliseerd waardoor deze meer kracht heeft. De motor gaat tevens ook soepeler lopen. Het resultaat hiervan is een snellere acceleratie. Hierdoor wordt het rijcomfort meteen verbeterd. Het wegrijden en schakelen zal bijvoorbeeld een stuk soepeler gaan. Hierdoor kan je veel meer plezier uit jouw Volkswagen halen en zal jouw Volkswagen een stuk fijner rijden dan voorheen.

Garantie op Volkswagen chiptuning

Veel garages die chiptuning uitvoeren zullen een garantie meegeven. Als je van plan bent om jouw auto te laten optimaliseren, is het dus handig als je weet wat de garantie is. Bij EQPerformance is er bijvoorbeeld een jarenlange garantie en een testperiode van twee weken. Dit betekent dat jij de chiptuning van jouw Volkswagen twee weken lang kan testen. Ben je dan niet tevreden over de prestaties van de auto? Dan kan je jouw geld terug krijgen. Informeer je dus eerst goed over de garantie en service die de garage biedt. Dit zegt namelijk vaak veel over de betrouwbaarheid en kwaliteit van de producten die ze afleveren.

De veiligheid van chiptuning

Bij Volkswagen chiptuning (en chiptuning van andere auto’s) is het van belang dat het uitgevoerd wordt door betrouwbare tuners. Bij chiptuning worden de parameters in de software van de motor anders ingesteld. Hier zit echter een veiligheidsgrens op. Het is niet de bedoeling dat de parameters hoger worden ingesteld dan is toegestaan. Dit kan schadelijk zijn voor de kwaliteit van de auto. Ervaren en professionele werknemers zullen hier altijd rekening mee houden. De prestaties van de motor worden dan wel verhoogt, maar zullen onder de veiligheidsgrens blijven. Dit is compleet veilig, mits jouw rijgedrag normaal is en je de auto goed onderhoudt.

Individuele verschillen

Chiptuning van elke Volkswagen zal anders verlopen. Elke auto heeft een andere standaarden en een andere geschiedenis. Het is dus niet mogelijk om bij chiptuning voor elke Volkswagen dezelfde instellingen toe te passen. Bij chiptuning hoort er altijd rekening gehouden te worden met jouw specifieke auto. Bespreek dus van tevoren met EQ Performance wat chiptuning voor jouw auto kan betekenen.

Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Acties

Welkom!

Welkom op de Website van AA Autoruitenservice.

Wij zijn de ideale partner voor alles omtrent uw auto. Bent u opzoek naar nieuwe ruiten, een goede poetsbeurt, APK of accessoires voor uw auto?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

 

AA Autoruitenservice werkt samen met Vakgarage.