November 30, 2022

Niks zo leuk als autorijden in het zonnetje. Met onze zes tips wordt jouw ritje nog leuker!

Zonnebril – check!
Leg altijd een zonnebril in je auto; kies bij voorkeur voor een bril met gepolariseerde glazen. Deze zorgen ervoor dat je altijd een optimaal zicht hebt en voorkomen schitteringen en weerkaatsingen. Houd die hippe bril dus voor buiten de auto en investeer in een fijne auto-zonnebril!

Schone ruiten – check!
Vooral in de lente kan je wel eens last hebben van een laaghangende zon. Dankzij tip één heb je de ideale zonnebril bij de hand, maar zorg er ook voor dat je ruiten schoon zijn.  Krassen en vuil op je ruiten zorgen ervoor dat je nog meer last hebt van de laaghangende zon; reinig dus zowel de binnenkant als de binnenkant met een doekje en wat glasreiniger.

Zonnebrand – check!
Heerlijk toch, raampje open en arm naar buiten. Maar smeer je je wel in? Een uurtje in de file kan er al voor zorgen dat je een aantal dagen met één rode arm rondloopt.

File – check!
De zon schijnt, dus je gaat eropuit! De kans is alleen groot dat jij niet de enige bent die wil uitwaaien op het strand of bloemen wil bekijken bij de Keukenhof. Kijk dus altijd voor vertrek of er file staat op jouw route; zo kan jij een alternatieve route opzoeken of een ander uitje verzinnen.

Zomerbanden – check!
Nu het lente is mogen de winterbanden weer onder de auto weg. Winterbanden sluiten erg snel in de zomer, dus wij raden het niet aan om deze onder je auto te houden. Zomerbanden geven ook meer grip op de weg als het goed weer is, wat de verkeersveiligheid ten goede komt. Een bijkomend voordeel is dat je met zomerbanden brandstof bespaard, en dat kan met de huidige prijzen hard oplopen.

Motorrijders – check!
Niet alleen autorijden is leuker in de lente, ook motorrijders halen massaal hun motor weer uit de winteropslag. Houd dus rekening met deze medeweggebruiker. Automobilisten letten met name op andere auto’s maar we zien een motorrijder vaker over het hoofd. Probeer dus proactief op zoek te gaan naar motorrijders in je buurt.  Sta je in de file en wil je van rijstrook veranderen? Vergeet niet dat motorrijders tussen de rijstroken mogen inrijden!

Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Acties

Welkom!

Welkom op de Website van AA Autoruitenservice.

Wij zijn de ideale partner voor alles omtrent uw auto. Bent u opzoek naar nieuwe ruiten, een goede poetsbeurt, APK of accessoires voor uw auto?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

 

AA Autoruitenservice werkt samen met Vakgarage.