November 30, 2022

Vergeet de immer vriendelijke CarGlass-monteur Leroy met zijn rode polo en vlassige baardje. Voor de meeste verzekerden valt er helemaal niet kiezen wie het sterretje in je voorruit repareert of het venster geheel vervangt. Volgens vergelijkssite Geld.nl maken de meeste autoverzekeraars een zelfstandige keuze voor een ruitschadehersteller de facto onmogelijk.

Automobilisten mogen van hun autoverzekeraar vrijwel nooit zelf kiezen waar ze een ruitschade laten repareren. Dit blijkt uit een rondgang van Geld.nl. Van de 24 onderzochte autoverzekeraars vergoeden er 6 in hun beperkt cascoverzekering helemaal niets als je kiest voor een niet-aangesloten schadehersteller. Bij de andere autoverzekeraars kun je in theorie wel zelf kiezen, maar bij een niet-aangesloten hersteller betaal je volgens Geld.nl dan vaak een hoger eigen risico of krijg je minder vergoed.

Eigen risico

De beperking bij niet-aangesloten herstellers kan oplopen tot wel € 400 extra eigen risico of een vergoeding die € 500 lager is. “Als je bedenkt dat het vervangen van een autoruit meestal tussen de € 150 en € 400 euro kost, dan krijg je dus eigenlijk nog steeds niets vergoed”, vult Amanda Bulthuis van Geld.nl aan. “Echt keuzevrijheid kun je dat dus niet noemen.”

Interpolis hanteert nog wel vrij ruime voorwaarden, omdat zij geen extra eigen risico of lagere vergoeding rekenen bij niet-aangesloten herstellers. De enige eis is dat de hersteller is aangesloten bij de BOVAG of FOCWA.

Aanvullende verzekering

Klaverblad heeft volgens Geld.nl als enige echte keuzevrijheid bij schadeherstel. “Maar dan ben je dus in je keuze gebonden aan één verzekeraar. De tweede optie is dat je bij sommige autoverzekeraars een aanvullende verzekering kunt afsluiten waarmee je alsnog vrije keuze hebt zonder dat dit invloed heeft op je vergoeding.  Maar dan ben je dus extra premie verschuldigd. De laatste optie is toch gewoon die ruitschade maar zelf betalen. En dat is ook weer niet de bedoeling van je verzekering. Kortom, er valt niet veel te kiezen, de verzekeraar bepaalt.”

Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Acties

Welkom!

Welkom op de Website van AA Autoruitenservice.

Wij zijn de ideale partner voor alles omtrent uw auto. Bent u opzoek naar nieuwe ruiten, een goede poetsbeurt, APK of accessoires voor uw auto?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

 

AA Autoruitenservice werkt samen met Vakgarage.